Zrakovo postihnuté deti budú mať špeciálny koncert v Cikkerovom múzeu

26.04.2012 Bratislava

Bratislava 25. apríla (TASR) - Koncert vážnej hudby s názvom Svetlo pre dušu pripravuje bratislavské Múzeum Jána Cikkera s charitatívnym dámskym klubom Soroptimist International Club Bratislava. Uskutoční sa v piatok 27. apríla o 10.30 h v spomínanom múzeu na ulici Fialkové údolie 2.

"Bude to špeciálny koncert pre nevidiace a slabozraké deti, ktoré sú doživotne odsúdené na obklopenie tmou a sú na svetlo duše azda najodkázanejšie. Ich mentálne senzory vnímajú hudbu ako životodarný vitamín duše," zdôvodnila pre TASR Irena Michalicová z Cikkerovho múzea.

Podľa nej špeciálne podujatie nebude vzdelávacím výchovným koncertom tradičného typu. Je určený najmä pre mladých ľudí, ktorým život zdravotným postihnutím odoprel mnohé radosti života. Moderátorom bude huslista Peter Michalica, ktorý aj zahrá rôzne skladby s klavírnym sprievodom Viery Bartošovej.

"Keďže je to umelec, ktorý celý život bojuje s výraznou zrakovou indispozíciou, jeho moderovanie podporené hudbou môže dostať aj pridanú hodnotu povzbudenia či posilnenia životného optimizmu postihnutých detí. Repertoár pre takýto koncertný kontakt je veľmi citlivo vyberaný, skladby budú kratšie a v kontrastnom striedaní," dodala Michalicová.

Po koncerte bude pre návštevníkov priestor na neformálnu besedu s umelcami i prehliadku múzea.
 

Vyberte región